Econimics

Quiz – 13
Quiz- 12Quiz- 11Quiz- 10Quiz- 9Quiz- 8Quiz – 7
Quiz- 6Quiz- 5Quiz- 4Quiz- 3Quiz- 2Quiz – 1

Economics Quiz- 13

1. Under Indira Gandhi National Old Age Pension Scheme (lGNOAPS), the benefits are available to the people having minimum age of ____

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

2. Poverty in less developed countries is largely due to -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

3. Who is called the ‘Father of Economics’ ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

4. The concept of Five Year Plans in India was introduced by -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

5. Mixed economy means an economy where -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

6. India's economic planning CANNOT be said to be:

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

7. The basic feature of the Rolling Plans was that:

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

8. The basic difference between imperative and indicative planning is that:

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

9. Which one of the following Five-Year Plans recognised human development as the core of all developmental efforts ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

10. In which of the Five Year Plans, preference was given to the weaker sections of the society ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

Facebook Comments