History

 

Quiz – 31
Quiz- 30Quiz- 29Quiz- 28Quiz- 27Quiz- 26Quiz – 25
Quiz- 24Quiz- 23Quiz- 22Quiz- 21Quiz- 20Quiz – 19
Quiz- 18Quiz- 17Quiz- 16Quiz- 15Quiz- 14Quiz – 13
Quiz-12Quiz- 11Quiz- 10Quiz- 9Quiz- 8Quiz – 7
Quiz- 6Quiz- 5Quiz-4Quiz- 3Quiz- 2Quiz – 1

Indian History Quiz- 31

1. Which of the following Vedas provides information about the civilisation of the Early Vedic Age?

Correct! Wrong!

Answer:- (1)

2. The university which became famous in the post-Gupta Era was:

Correct! Wrong!

Answer:- (3)

3. Banabhatta was the court poet of which emperor?

Correct! Wrong!

Answer:- (3)

4. The first Indian ruler, who established the supremacy of Indian Navy in the Arabian Sea was:

Correct! Wrong!

Answer:- (1)

5. Which statement on the Harappan Civilisation is correct?

Correct! Wrong!

Answer:- (4)

6. The Saka era commencing from A.D. 78, was founded by –

Correct! Wrong!

Answer:- (1)

7. Out of the following remains excavated in Indus Valley, which one indicates the commercial and economic development ?

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

8. Who, according to the Buddhists, is believed to be the next incarnation of Gautam Buddha?

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

9. Who among the following were contemporaries of Kanishka ?

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

10. Ganhadra school of art came into existence in –

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

Facebook Comments