Physics Quiz

Quiz – 7
Quiz – 6Quiz – 5Quiz – 4Quiz – 3Quiz – 2Quiz – 1

Physics Quiz- 7

1. The best colours for a sun umbrella will be -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

2. An athlete diving off a high springboard can perform a variety of exercises in the air before entering the water below. Which one of the following parameters will remain constant during the fall?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

3. Raw mangoes shrivel when pickled in bring phenomenon is associated with –

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

4. Before X-ray examination (coloured X-ray) of the stomach, patients are given suitable salt of barium because –

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

5. If a small raindrop falls through air –

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

6. Television signal cannot be received generally beyond a particular distance due to –

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

7. Who gave the first evidence of the big-bang theory?

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

8. Which one of the following Indian scientists was elected as a fellow of the Royal Society of London for his contribution in the field of Plant Physiology and Physics?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

9. Assertion (A): In a pressure cooker food is cooked above boiling point. Reason (R): Boiling point of water increases as the pressure increases. Codes

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

10. On which one of the following conservative laws, does a rocket work?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

Facebook Comments