Art and Culture Quiz- 6

1. In which of the following dialects Kabir wrote ?

Correct! Wrong!

Answer-(1)

2. Where is the Film and Television Institute of India located ?

Correct! Wrong!

Answer-(4)

3. Which of the following folk dances is associated with Rajasthan ?

Correct! Wrong!

Answer-(4)

4. Which of the following folk/tribal dances is associated with Karnataka ?

Correct! Wrong!

Answer-(1)

5. Which of the following folk/tribal dances is associated with Uttar Pradesh?

Correct! Wrong!

Answer-(2)

6. Who amidst the following is a distinguished Tabla player?

Correct! Wrong!

Answer-(1)

7. Which is the field in which Ustad Bismillah Khan has distinguished himself ?

Correct! Wrong!

Answer-(3)

8. Which of the following folk dances is associated with Jammu and Kashmir ?

Correct! Wrong!

Answer-(3)

9. Kuchipudi is a dance-drama associated with the State of –

Correct! Wrong!

Answer-(2)

10. Which among the following is a form of folk theatre belonging to Gujarat?

Correct! Wrong!

Answer-(4)

myonlinepathshala

Written by