Art and Culture Quiz- 7

1. Of which of the following States is Nautanki, a folk dance?

Correct! Wrong!

Answer-(2)

2. Where is “Pushkar Fair” held?

Correct! Wrong!

Answer-(2)

3. Which of the following is called the storehouse of world-art collections?

Correct! Wrong!

Answer-(4)

4. Who introduced the famous Persian Festival of Nauroz?

Correct! Wrong!

Answer-(4)

5. Which of the following is a famous Assamese festival?

Correct! Wrong!

Answer-(4)

6. Which language is spoken by the people of Lakshadweep?

Correct! Wrong!

Answer-(1)

7. In which State is the religious festival ‘Ganesh Chaturthi’ Celebrated with gusto?

Correct! Wrong!

Answer-(3)

8. Who among the following music composers was deaf?

Correct! Wrong!

Answer-(1)

9. Who is considered the father of Sahatara (Sitar)?

Correct! Wrong!

Answer-(3)

10. Yamini Krishna Murthy is famous for which style of dancing?

Correct! Wrong!

Answer-(3)

myonlinepathshala

Written by