Biology Quiz- 1

1. Which one of the following elements is present in green pigment of leaf ?

Correct! Wrong!

Answer: - (a)

2. Two strands of DNA are held together by -

Correct! Wrong!

Answer: - (a)

3. If we sprinkle common salt on an Earthworm, it dies due to -

Correct! Wrong!

Answer: - (a)

4. Cutting and peeling of onions brings tears to the eyes because of the presence of -

Correct! Wrong!

Answer: - (d)

5. The anti-malarial drug quinine is made from a plant. The plant is -

Correct! Wrong!

Answer: - (d)

6. Dead organs are generally stored in formalin. Formalin is beacuse it acts as a disinfectant -which is due to the presence of formaldehyde -

Correct! Wrong!

Answer: - (b)

7. Due to contraction of eyeball, a long-sighted eye can see only -

Correct! Wrong!

Answer: - (a)

8. Mosquito can be a vector for the following disease except -

Correct! Wrong!

Answer: - (d)

9. Which among the following are the most important raw materials for the manufacturing of soap ?

Correct! Wrong!

Answer: - (a)

10. Chemically silk fibres are predominantly -

Correct! Wrong!

Answer: - (a)

myonlinepathshala

Written by