Biology Quiz- 2

1. Why do you feel cool under a tree but not so under a tin shed on a sunny day ?

Correct! Wrong!

Answer:- (d)

2. When we eat something we like, our mouth waters. This is actually not water but fluid secreted from -

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

3. Among the following animals, choose the having three pairs of legs.

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

4. Which one among the following groups of items contains only biodegradable items ?

Correct! Wrong!

Answer:- (d)

5. Which organelle in the cell, other than nucleus, contains DNA ?

Correct! Wrong!

Answer:- (d)

6.Which one among the following groups of animals maintains constant body temperature in changing environmental conditions ?

Correct! Wrong!

Answer:- (a)

7. A person feeds on rice and vegetable made up of potato only. He is likely to suffer from deficiency of -

Correct! Wrong!

Answer:- (b)

8. The crew and passengers of a flying aircraft suffer generally from chronic obstructive pulmonary disease due to the effect of -

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

10. Which one among the following vitamins is necessary for blood clotting ?

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

myonlinepathshala

Written by