Biology Quiz- 3

1. Cancer is more common in older people because -

Correct! Wrong!

Answer:- (d)

2. What would happen if human blood becomes acidic (low pH) ?

Correct! Wrong!

Answer:- (b)

3. Which one among the following statements about blood transfusion is correct? Blood group B can give blood to -

Correct! Wrong!

Answer:- (b)

4. The gastrointestinal hormones namely secretin and cholecystokinin secreted by duodenal epithelium activate respectively which organs discharge their secretions ?

Correct! Wrong!

Answer:- (a)

5. Endosulfan, which has been in news these days, is -

Correct! Wrong!

Answer:- (a)

6. Development of goitre (enlarged thyroid gland) is mainly due to deficiency of -

Correct! Wrong!

Answer:- (b)

7. To suspect HIV/AIDS in a young individual, which one among the following symptoms is mostly associated with ?

Correct! Wrong!

Answer:- (d)

8. Polar bears are carnivores and prey on many arctic birds and fishes. However, under natural conditions, no one found polar bears predating any penguin. This is because -

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

9. Which one among the following group of items contain only biodegradable items ?

Correct! Wrong!

Answer:- (b)

10. Bats can fly in dark because they -

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

myonlinepathshala

Written by