Biology Quiz- 4

1. Which of the following does not possess a specialised conducting tissue for transport of water and other substances in plants ?

Correct! Wrong!

Answer:- (a)

2. Which of the following structures of a plant is responsible for transpiration ?

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

3. People suffering from 'anorexia nervosa' :

Correct! Wrong!

Answer:- (d)

4. Which of the following statements is/are correct ? 1. Amnion contains fluid. 2. Ultrasound scan can detect the sex of an embryo. Select the correct answer using the codes given below :-

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

5. Vaseline was applied to both surfaces of the leaves of a plant. Which of the following process/ processes would be affected ? 1. Photosynthesis 2. Respiration 3. Transpiration Select the correct answer using the codes given below :-

Correct! Wrong!

Answer:- (a)

6. Blood does not coagulate inside the body due to the presence of -

Correct! Wrong!

Answer:- (b)

7. Which one among the following gases readily combines with the haemoglobin of the blood ?

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

8. In humans, which one among the following with reference to breathing is correct ?

Correct! Wrong!

Answer:- (a)

9. Which of the following diseases are transmitted from one person to another ? 1. AIDS 2. Cirrhosis 3. Hepatitis B 4. Syphilis Select the correct answer using the code given below Code :-

Correct! Wrong!

Answer:- (b)

10. Photochemical smog occurs in -

Correct! Wrong!

Answer:- (b)

myonlinepathshala

Written by