Biology Quiz- 5

1 Insects that can transmit diseases to human are referred to as -

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

2. Human blood is a viscous fluid. This viscosity is due to -

Correct! Wrong!

Answer:- (d)

3. The fossil of Archaeopteryx represents the evidence of origin of -

Correct! Wrong!

Answer:- (a)

4. Which one among the following statements is correct ?

Correct! Wrong!

Answer:- (b)

5. The ultimate cause of water movement in a plant stem against gravity is -

Correct! Wrong!

Answer:- (b)

6. Which one among the following animal tissues transport hormones and heat and maintains water balance ?

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

7. Cattle are capable of digesting cellulose present in the grass and/or fodder that they eat. This ability is attributed to the -

Correct! Wrong!

Answer:- (a)

8. Why are pregnant women recommended substantial intake of green leafy vegetables in their diet, especially in the 1st trimester ?

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

9. Which is which one among the following will be absorbed fastest through the wall of digestive system ?

Correct! Wrong!

Answer:- (c)

10. Human body's main organ of balance is located in -

Correct! Wrong!

Answer:- (a)

myonlinepathshala

Written by