Chemistry Quiz- 1

1. Date of manufacture of food items fried in oil should be checked before buying because oils become rancid due to -

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

2. On the labels of the bottles, some soft drinks are claimed to be acidity regulators. They regulate acidity using -

Correct! Wrong!

Ans. : - (b)

3. The gas which turns lime water milky is -

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

4. When items or jewellery made of metals such as copper or nickel are placed in a solution having a salt of gold, a thin film of gold is deposited by -

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

5. Which one of the following is not needed in a nuclear fission reactor ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

6. Aqua-regia used by alchemists to separate silver and gold is a mixture of -

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

7. Commercial vulcanisation of rubber involves -

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

8. Which one of the following when dissolved in H2O gives hissing sound ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (d)

9. German silver is an alloy of -

Correct! Wrong!

Ans. : - (d)

10. 'Freon' used as refrigerants is chemically known as -

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

myonlinepathshala

Written by