Chemistry Quiz- 2

1. The tracking of people by trained dogs is based on the recognisation of which of the following compounds in the sweat from feet?

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

2. Which of the following solutions will not change the colour of blue litmus paper to red? 1. Acid solution 2. Base solution 3. Common salt solution Select the correct answer using the codes given below :

Correct! Wrong!

Ans. : - (b)

3. Which of the following statements is/are correct? 1. Amnion contains fluid. 2. Ultrasound scan can detect the sex of an embryo. Select the correct answer using the codes given below :

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

4. Food cans are coated with tin but not with zinc because -

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

5. Which allotropy of carbon is in rigid three dimensional structure ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

6. Age of fossil may be found out by determining the ratio of two isotopes of carbon. The isotopes are -

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

7. What is the main constituent of a pearl ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (d)

8. The coil in a heater is made of -

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

9. Which one of the following polymeric materials is used for making bullet proof jacket ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

10. Which of the following metals are present in hemoglobin and chlorophyll, respectively ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

myonlinepathshala

Written by