Chemistry Quiz- 3

1. Which one among the following gases readily combines with the hemoglobin of the blood ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

2. lodised salt is a -

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

3. Antacids are commonly used to get rid of acidity in the stomach. A commonly used antacid is -

Correct! Wrong!

Ans. : - (b)

4. Nitric oxide pollution can lead to all of the following, except -

Correct! Wrong!

Ans. : - (d)

5. Addition of ethylene di-bromide to petrol -

Correct! Wrong!

Ans. : - (d)

6. Which one of the following reactions is the main cause of the energy radiation from the Sun ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

7. Which one among the following statements about an atom is not correct ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (d)

8. The macro nutrients provided by inorganic fertilizer are -

Correct! Wrong!

Ans. : - (b)

9. Vermicompost is an/a -

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

10. Which one among the following nontoxic gases helps in formation of enzymes which ripen fruit ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

myonlinepathshala

Written by