Chemistry Quiz- 4

1. Which one among the following metals is used for making boats because it does not corrode by sea water ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (d)

2. A body is charged negatively. It implies that -

Correct! Wrong!

Ans. : - (b)

3. Which one among the following is a strong smelling agent added to LPG cylinder to help in the detection of gas leakage ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (b)

4. Which of the following are the two main constituents of granite ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

5. A metal screw top on a glass bottle which appears to be stuck could be opened by using the fact that -

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

6. Which one of the following reducing agents can also act as an oxidising agent?

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

7. Which one of the following is not a mixture ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

8. Iron sheet is -

Correct! Wrong!

Ans. : - (b)

9. What is the purpose of adding baking soda to dough ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (d)

10. Which one of the following gases is supporter of combustion ?

Correct! Wrong!

Ans. : - (d)

myonlinepathshala

Written by