Chemistry Quiz- 9

1. Which one among the following polymers is used for making bulletproof material?

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

2. The pH of fresh ground water slightly decreases upon exposure to air because –

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

3. Which one among the following statements is correct?

Correct! Wrong!

Ans. : - (d)

4. From which one among the following water sources, the water is likely to be contaminated with fluoride?

Correct! Wrong!

Ans. : - (b)

5. One of the occupational health hazards commonly faced by the workers of ceramics, pottery and glass industry is –

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

6. A close bottle containing water at room temperature was taken to the Moon and then the lid is opened. The water will –

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

7. Which one of the following is not a chemical change?

Correct! Wrong!

Ans. : - (c)

8. Which one of the following is used in the preparation of antiseptic solution?

Correct! Wrong!

Ans. : - (b)

9. Water is a good coolant and is used to cool the engines of cars, buses, trucks etc. It is because water has a –

Correct! Wrong!

Ans. : - (a)

10. A compound that is water vapour from the air is –

Correct! Wrong!

Ans. : - (d)

myonlinepathshala

Written by