Computer Quiz- 12

1. What type of keys are ‘ctrl’ and ‘shift’ ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

2. The term _________ refers to data storage systems that make it possible for a computer or electronic device to store and retrieve data.

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

3. The term _________ refers to any computer component that is required to perform work.

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

4. Which of the following categories would include a keyboard ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (e)

5. When your computer stops working suddenly, it is referred to as a __________.

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

6. First supercomputer developed in India is -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

7. The benefit of using computers is that -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

8. Personal computer is -

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

9. The computer is made of which of the following hardware equipments ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

10. For selecting or highlighting, which of the following is generally used ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

myonlinepathshala

Written by