Computer Quiz- 2

1. Which of the following are computers that can be carried around easily ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

2. The basic goal of computer process is to convert data into-

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

3. Video processors consist of _____ and _____ which store and process images.

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

4. You use a (n) ________, such as a keyboard or mouse, to input information.

Correct! Wrong!

Ans:- (c)

5. When a key is pressed on the keyboard, which standard is used for converting the keystroke into the corresponding bits ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

6. Whenever we have to give space between the two words while typing on PC we have to press a key known as __________.

Correct! Wrong!

Ans.:- (e)

7. Every component of your computer is either-

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

8. This type of hardware consists of devices that translate data into a form the computer can process :

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

9. What is usually used for displaying information at public places ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

10. Which of the following is not an output device?

Correct! Wrong!

Ans.:- (e)

myonlinepathshala

Written by