Computer Quiz- 3

1. A ________ is a large and expensive computer capable of simultaneously processing data for hundreds or thousands of users.

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

2. A personal computer is designed to meet the computing needs of a(n) -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

3. Which is not the example of special purpose computer ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

4. The most common method of entering text and numerical data into a computer system is through the use of a -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

5. Which of the following groups consist of only input devices ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

6. Back up of the data files will help to prevent ________ .

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

7. Which is the part of the computer system that one can physically touch ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

8. The three main parts of the processor are _______ .

Correct! Wrong!

Ans .:- (a)

9. Which of the following does not relate to Input Unit ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

10. Computations and logical operations are performed by the __________.

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

myonlinepathshala

Written by