Computer Quiz- 5

1. Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

2. The first computer which provides storage is-

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

3. The benefit of using computers is that ________.

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

4. In latest generation computers, the instructions are executed -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

5. Computers manipulate data in many ways, and this manipulation is called -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

6. Analog computer works on the supply of -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

7. The output devices make it possible to -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

8. Which of the following groups consist of only output devices ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

9. Which of the following can input graphical images and pictures for a computer ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

10. The main system board of a computer is called the -

Correct! Wrong!

(e) None of these

myonlinepathshala

Written by