Computer Quiz- 9

1. Which of the following is not a function of the control unit ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

2. The most common input devices include –

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

3. Holding the mouse button down while moving an object of text is known as –

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

4. __________ helps in capturing row data and entering into computer system.

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

5. The most widely used input device is the_________ .

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

6. A CPU contains __________ .

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

7. The part of the CPU that accesses and decodes program instructions, and coordinates the flow of data among various system components is the -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

8. Portable computer, also known as laptop computer, weighing between 4 and 10 pounds is called -

Correct! Wrong!

Ans.:- (e)

9. Which of the following is the fastest type of computer ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (e)

10. A computer system -

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

myonlinepathshala

Written by