Computer Quiz

1. Which is not a basic function of a computer ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (e)

2. Choose the odd one out-

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

3. A computer system that is old and perhaps not satisfactory is referred to as a(n) -

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

4. Microcomputer hardware consists of three basic categories of physical equipment __________.

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

5. A desktop computer is also known as a –

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

6. What is equipment used to capture information and commands ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

7. Every component of your computer is either-

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

8. The most common type of storage devices are -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

9. During the _______ portion of the Information Processing Cycle, the computer acquires data from some source.

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

10. Reusable optical storage will typically have the acronym:-

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

myonlinepathshala

Written by