Economics Quiz- 1

1. RBI does not transact the business of which of the following state governments?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

2. What is the purpose of the India Brand Equity Fund ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

3. Reserve Bank of India keeps some securities against notes. These securities are always less in comparison to-

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

3. Which of the following PSU’s has been privatised?

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

4. Who has provided the Savings Bank facility to the largest number of account holders in India ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

5. The symbol of Reserve Bank of India is -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

6. What is the extent of change of the literacy rate envisaged by the end of the 10th Five Year Plan ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

8. Which amidst fee following rural banks has been named after a river ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

9. Which of the following is an open market operation of the RBI ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

10. Which among the following subjects is not an aim of the monetary policy of the Reserve Bank of India ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

myonlinepathshala

Written by