Economics Quiz- 10

1. Which of the following yields the largest revenue to the Government of India ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

2. The credit control operation in India is performed by :

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

3. The main objective of Antyodaya Programme is :

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

4. The Reserve Bank of India issues currency notes under :

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

5. Canalised list of items in foreign trade of India refers to :

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

6. Which from the following is not a Navaratna PSU ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

7. National Development Council was set up in :

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

8. Economic Planning is a subject :

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

9. The main objective of First Five-year Plan was :

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

10. India had a plan holiday :

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

myonlinepathshala

Written by