Economics Quiz- 11

1. The concept of mixed economy means -

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

2. Which of the following is the specialty designed scheme for the welfare of the Indian women introduced recently by General Insurance ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

3. Which amidst the following is a PSU ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

4. The strategy of Rolling plan was adopted during the Prime Ministership of:

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

5. A rolling plan was a plan for:

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

6. Dadabhai Naoroji theorised on the drain of wealth from India in his book:

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

7. In the context of India's Five Year Plans, a shift in the pattern of industrialization, with lower emphasis on heavy industries and more on infrastructure begins in -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

8. India's wage policy is based on :

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

9. Unemployment which occurs when workers move from one job to another job is known as :

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

10. Which amidst the following is a PSU ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

myonlinepathshala

Written by