Economics Quiz- 3

1. Which among the following policy of Life Insurance Company is related to regular old age pension ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

2. Which authority recommends the principles governing the grant sin aid of the revenues of the states out of the Consolidated Fund of India ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

3. Under which Act Policy was the BIFR established ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

4. To achieve high rates of growth of national output the economy has to -

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

5. Why did the Government bail fee import of Terminator seeds ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

6. How does the consumer benefit with VAT ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

7. During which Five Year Plan did India lay down the objective of the need to ensure environmental sustainability of the development strategy ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

8. Which Bank was merged in the Punjab National Bank in February 2003 ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

9. Merchant Banking is an institution which provides finances to:

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

10. The highest body which approves the Five Year Plan in India is the-

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

myonlinepathshala

Written by