Economics Quiz- 5

1. The decimal system of Indian currency was started in -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

2. Which of the following is not a necessary condition for the development of India ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

3. The Indian economy can be most appropriately described as a :

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

4. The proceeds of income tax go to -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

5. A Scheduled Bank is one which is included in the -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

6. Which among the following Indian State does not transacts its business through Reserve Bank of India ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

7. The Government of India made it obligatory on the part of all commercial banks that they should give some cash amount while purchasing Government bonds. What would you call this ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

8. The national income of a country is:

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

9. Which amidst the following taxes collected by the Union is NOT mandated to be assigned to the States ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

10. Reserve Bank of India was nationalised in -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

myonlinepathshala

Written by