Economics Quiz- 6

1. One of the objectives of Industrial Licensing Policy in India was to ensure :

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

2. Currency notes of Rs. 2 denomination and above are liabilities of -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

3. RBI does not transact the business of which State Government ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

4. Token privatisation or deficit privatisation of public sector units occur when the government sells

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

5. The Narasimhan Committee (1991) on financial reforms proposed for establishment of a -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

6. Which one of the following is not an industrial finance institution?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

7. Which of the following is the largest employer in India?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

8. The principal reason why national economic planning is still being pursued inspite of embracing a market economy since 1991 is that:

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

9. India has:

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

10. India opted for ‘Mixed Economy’ in :

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

myonlinepathshala

Written by