Economics Quiz- 7

1. In the budget figures of the Government of India interest payments subsidies pensions social services and the like are parts of the -

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

2. Which one of the following is not correct ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

3. ICI is the name associated with -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

4. Next zone an information technology SEZ is being established at -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

5. Which is not the objective of Public Procurement and Distribution system followed by Indian Government ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

6. The Centre for Agricultural Marketing is located at -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

7. Per capita income is obtained by dividing National Income by-

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

8. Which plan gave emphasis on removal of poverty for the first time ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

9. Where is the biggest private sector power project in India located ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

10. NABARD is the name of a -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

myonlinepathshala

Written by