Economics Quiz- 8

1. Fiscal policy is concerned with -

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

2. 70% of working population of India is engaged in:

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

3. Economic survey is published by :

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

4. What is the ‘Gram Samridhi Yojana’ in replacement of -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

5. The largest share of India’s national income originates in the -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

6. Among the tax revenues of the Union Government what is the largest source ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

7. India adopted the Five Year Plans from -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

8. Which Indian private sector company has the largest sales turnover ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

9. The first state owned company from India to be listed on the New York Stock Exchange is -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

10. The largest source of revenue to the Union Government is -

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

myonlinepathshala

Written by