Indian History Quiz- 29

1. The Harappans were the earliest people to produce :

Correct! Wrong!

Answer:- (3)

2. Poet Kalidasa lived in the court of :

Correct! Wrong!

Answer:- (3)

3. Mohammed-bin-Qasim conquered Sind in the year :

Correct! Wrong!

Answer:- (1)

4. Which was the oldest University ?

Correct! Wrong!

Answer:- (3)

5. The words “Satyameva Jayate” in the State Emblem of India were taken from :

Correct! Wrong!

Answer:- (1)

6. The earliest city discovered in India was :

Correct! Wrong!

Answer:- (1)

7. Who is called as the ‘Second Ashoka’ ?

Correct! Wrong!

Answer:- (3)

8. Which of the following dynasties conquered Sri Lanka and South- East Asian countries ?

Correct! Wrong!

Answer:- (3)

9. The art style which combines Indian and Greek features is called :

Correct! Wrong!

Answer:- (4)

10. The official court language of the Guptas was :

Correct! Wrong!

Answer:- (4)

myonlinepathshala

Written by