Indian History Quiz- 30

1. Who started the Saka Era and when ?

Correct! Wrong!

Answer:- (4)

2. In which state was the Nalanda University located in India?

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

3. Which event brought about a profound change in Ashoka’s administrative policy ?

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

4. The monk who influenced Ashoka to embrace Buddhism was -

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

5. With which of the following is the classic “Jivaka Chintamani” in Tamil associated ?

Correct! Wrong!

Answer:- (1)

6. Where did Lord Buddha breathe his last ?

Correct! Wrong!

Answer:- (4)

7. Harshvardhana was defeated by –

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

8. Which of the following statements about the Guptas is NOT true ?

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

9. Which among the following chronology is correct regarding four ‘samvatas’ ?

Correct! Wrong!

Answer:- (1)

10. The home of Gargi, Maitrey, and Kapila was at –

Correct! Wrong!

Answer:- (4)

myonlinepathshala

Written by