Indian History Quiz- 32

1. Which of the following Vedas provides information about the civilisation of the Early Vedic Age?

Correct! Wrong!

Answer:- (1)

2. The university which became famous in the post-Gupta Era was:

Correct! Wrong!

Answer:- (3)

3. Banabhatta was the court poet of which emperor?

Correct! Wrong!

Answer:- (3)

4. The first Indian ruler, who established the supremacy of Indian Navy in the Arabian Sea was:

Correct! Wrong!

Answer:- (1)

5. Which statement on the Harappan Civilisation is correct?

Correct! Wrong!

Answer:- (4)

6. The Saka era commencing from A.D. 78, was founded by –

Correct! Wrong!

Answer:- (1)

7. Out of the following remains excavated in Indus Valley, which one indicates the commercial and economic development ?

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

8. Who, according to the Buddhists, is believed to be the next incarnation of Gautam Buddha?

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

9. Who among the following were contemporaries of Kanishka ?

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

10. Ganhadra school of art came into existence in –

Correct! Wrong!

Answer:- (2)

myonlinepathshala

Written by