Physics Quiz- 1

1. If the door of a running refrigerator in a closed room is kept open, what will be the net effect on the room ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

2. When a ball drops onto the floor it bounces. Why does it bounce ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

3. The cat can survive fall from a height much more than human or any other animal. It is because the cat -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

4. Viewfinders, used in automobiles to locate the position of the vehicles behind, are made of -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

5. If an object having mass of 1 kg is subjected to a force of 1 N it moves with -

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

6. The apparent weight of a steel sphere immersed in various liquids is measured using a spring balance. The greatest reading is obtained for the liquid -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

7. Why is it difficult to see through fog ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

8. Laser is a device to produce -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

9. Earthquake (shock) waves are -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

10. Hair of a shaving brush cling together when the brush is removed from water due to -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

myonlinepathshala

Written by