Physics Quiz- 2

1. If two conducting spheres are separately charged and then brought in contact -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

2. Dispersion process forms spectrum due to white light falling on a prism. The light wave with shortest wavelength -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

3. Which one among the following colours has the highest wavelength ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

4. Which one among the following is not a correct statement ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

5. Two identical piano wires have same fundamental frequency when kept under the same tension. What will happen if tension of one of the wire is slightly increased and both the wires are made to vibrate simultaneously ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

6. In SONAR, we use -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

7. You are asked to jog in a circular track of radius 35 m. Right one complete round on the circular track, your displacement and distance covered by you respectively -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

8. Light Emitting Diode (LED) converts -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

9. The Celsius temperature is a/an -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

10. The gas used in a refrigerator is -

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

myonlinepathshala

Written by