Physics Quiz- 5

1. By what mechanism does scent spread all over the room if the lid is opened ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

2. The main source of energy in sun is -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

3. Dual Energy X-ray Absorptiometry (DEXA) is used to measure -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

4. Which type/types of pen uses/use capillary action in addition to gravity for flow of ink ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

5. A device, which is used in our TV set, computer, radio set for storing the electric charge, is -

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

6. A bus travels at a speed of 50 km/h to go from its origin of its destination at a distance of 300 km and travels at a speed of 60 km/h to return to the origin. What is the average speed of the bus ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

7. In scuba-diving, while ascending towards the water surface, there is a danger of bursting the lungs. It is because of -

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

8. Half portion of a rectangular piece of ice is wrapped with a white piece of cloth while the other half with a black one. In this context, which one among the following statements is correct ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

9. Why are inner lining of hot water geysers made up of copper ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

10. When deep sea fishes are brought to the surface of sea their bodies burst. This is because the blood in their bodies flows at very -

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

myonlinepathshala

Written by