Physics Quiz- 6

1. It is difficult to cut things with a blunt knife because –

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

2. When ice melts, its –

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

3. If a ship moves from freshwater into seawater, it will –

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

4. Mr X was advised by an architect to make outer walls of his house with hollow bricks. The correct reason is that such walls –

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

5. The best colours for a sun umbrella will be –

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

6. A perfect black body has the unique characteristic feature as –

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

7. If a small raindrop falls through air –

Correct! Wrong!

Ans.:- (c)

8. Television signal cannot be received generally beyond a particular distance due to –

Correct! Wrong!

Ans.:- (a)

9. Which one of the following Indian scientists was elected as a fellow of the Royal Society of London for his contribution in the field of Plant Physiology and Physics ?

Correct! Wrong!

Ans.:- (b)

10. The phenomenon of mirage occurs due to which one of the following?

Correct! Wrong!

Ans.:- (d)

myonlinepathshala

Written by